divendres, 28 de novembre del 2008

Forasters

Forasters és la gran estrena de la setmana a les cartelleres catalanes i et convida al cinema. Si vols saber com accedir a aquesta promoció, clica aquí.

Dirigida per Ventura Pons amb guió propi basat en l'obra de Sergi Belbel i amb la interpretació d'Anna Lizaran, Joan Pere, Joan Borràs, Dafnis Balduz, Aida Oset, Pepa López, Roger Príncep i Toni Muñoz.


Una mateixa família viu dos fets traumàtics amb quaranta anys de diferència: la pèrdua d’un dels seus membres i com aquesta pèrdua els afecta. A més a més, l’arribada d’uns nous veïns, forasters, trastoca la suposada harmonia familiar i social.

La fragilitat de les relacions familiars, el pas del temps, el sentit de l’existència, i, per damunt de tot, la por i la malfiança d’allò que no coneixem (l’estrany, l’estranger, el forà)… sacseja la mentalitat benpensant d’aquests éssers tradicionals.

Descobrirem que els autèntics forasters no són aquests veïns vinguts d’altres cultures sinó nosaltres mateixos, que ens resistim a integrar-los en les nostres famílies, la nostra realitat, la nostra consciència i el nostre afecte?