dimarts, 11 de novembre del 2008

Festival Internacional de cinema negre de Manresa



Del 12 al 16 de novembre es celebra aquest festival a Manresa aposta en les darreres edicions pel cinema europeu. Les pel·lícules seran projectades dins la Secció Oficial de Cinema Negre i optaran al premi Placido de Plata o s’inclouran a les seccions de Cinema Fantàstic, Pantalla Actualitat i Retrospectiva; també entraran a competició alguns curtmetratges de gènere negre que optaran al premi Plácido Jove. El Festival programa a més el premi Plácido al millor guió, premi que s’atorga des de l’any 2002.

El Fecinema ha atorgat el premi de reconeixement a tota una trajectòria a directors tan importants com Carlos Saura, Vicente Aranda, Bigas Luna, Luis G. Berlanga, Gonzalo Suárez, Gabriele Salvatores o Imanol Uribe. L’any 2006 també s’ha guardonat amb un Premi d’Honor a l’ex-alcalde de Manresa, i Conseller de la Generalitat, Jordi Valls, com a reconeixement del seu suport a la creació del certamen i la seva implicació directa en la trajectòria ascendent i la consolidació d’aquest projecte.

La seu del Festival s’ubicarà al Passeig de Pere III de Manresa, al centre de la ciutat, amb tres sales de projecció amb capacitat per a 800, 300 i 250 espectadors; i espais exteriors d’activitats paral·leles, informació i premsa.
Per més informació cliqueu AQUÍ.