dimarts, 26 de febrer del 2008

Itàlia estrenarà [REC] amb 250 còpies

[REC], la pel·lícula dirigida per Jaume Balagueró i Paco Plaza comença la seva marxa d'estrenes internacionals. La fantàstica acollida que la pel·lícula ha tingut en els mercats on s'ha venut es veu reflectida en el llançament que cada país portarà a terme. És el cas Itàlia, que el seu estreno el 28 de febrer, es preveu amb 250 còpies. En Alemanya s'estrenarà el 8 de maig amb 200 còpies. A França la pel·lícula arribarà el 23 d'abril amb 190 pantalles. Altres estrenes previstes són Rússia (a la fi de març), Portugal (10 d'abril), Regne Unit (11 d'abril) o Benelux (primavera), amb el nombre de còpies encara per confirmar.
A més d'aquestes estrenes, la pel·lícula està recorrent els principals Festivals Internacionals. El dissabte, 23 de febrer, la pel·lícula es projectarà en el Glasgow Film Festival. El pròxim 1 de març la pel·lícula participarà en el Porto International Film Festival- Fantasporto (Porto- Portugal) i més endavant participarà en l'Amsterdam Fantastic Film Festival- AFFF, que se celebra entre els dies 9 i 20 d'abril a Holanda.
Fins a la data, [REC] ha aconseguit dos premis Goya (Millor Actriu- Manuela Velasco i Millor Muntatge- David Gallart), 4 premis en el Festival de Cinema de Sitges (Millor Actriu, Millor Adreça, Premi del Públic, Premi de la Crítica) i tres premis en el Festival de Cinema de Gerardmer (Premi del Jurat, premi del Jurat Jove i Premi del Públic). Des de la seva estrena, el passat 23 de novembre, la pel·lícula va recaptar una mica més de 8 milions d'euros.