dijous, 14 de febrer del 2008

12




La pel·lícula, dirigida pel prestigiós realitzador Nikita Mikhalkov, ha estat nominada a l’Oscar com a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa.


12, últim treball del reconegut realitzador Nikita Mikhalkov ("Cremat pel sol", "Peça inconclusa per a piano mecànic", "Urga, el territori de l'amor", "Ulls negres"). La pel·lícula, que ha estat nominada al Oscar en la categoria de Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa, va rebre el Lleó d'Or Especial en la passada edició del Festival de Venècia, on va ser lloada per nombrosos crítics. Així mateix, va ser protagonista dels premis "Àguila Daurada" del cinema rus on es va alçar amb el premi a la Millor Pel·lícula i al Millor Actor, concedit ex aequo als 12 protagonistes del film.


El director de "Cremat pel sol", film que li va valer un Oscar a la millor pel·lícula en llengua estrangera i el Gran Premi del Jurat en el Festival de Cannes, torna amb una història en la qual un jurat decideix la sort d'un noi acusat de l'assassinat del seu padrastre d'origen rus, en ple conflicte a Txetxènia. 12 és una adaptació lliure del drama judicial "Dotze Homes sense Pietat" dut a la gran pantalla per Sidney Lumet.