dilluns, 25 de febrer del 2008

Bardem toca la glòria



L'estrella espanyola Javier Bardem guanya el Oscar al Millor Actor de Repartiment pel seu paper d'assassí excèntric a la pel·lícula dels germans Coen No country for old men.

Parlant en espanyol, Bardem dedicava la seva victòria a la seva mare, i després afegia en anglès: "Gràcies als Coen per ser prou bojos per pensar que podria fer això, i per posar un dels talls de cabells més horribles al meu cap."

Així mateix, els germans Joel i Ethan Coen han efectuat el doblet aquest diumenge a Hollywood emportant-se els Oscars de Millor Pel·lícula i Millor Direcció per a «No country for old men», mentre que Marion Cotillard i Daniel Day-Lewis treien els premis dels millors actors.Favorits d'aquesta 80a edició dels Oscars, la pel·lícula dels germans Coen, història d'un acorralament mortífer, ha aconseguit igualment l’estatueta de la millor adaptació.

Marion Cotillard, per la seva part, ha entrat en la Història emportant-se un Oscar de la millor actriu per a «La Môme». És la primera vegada que una francesa - interpretant una pel·lícula francès - rep la recompensa més prestigiosa del cinema. El seu paper d'Edith Piaf ja li havia valgut un Globus d’Or, un César i un Bafta a Londres.

L'Anglo-irlandès Daniel Day-Lewis se n'ha anat amb el premi del millor actor per al seu paper de prospector petrolier sense escrúpols en «There will be blood», la seva segona figureta després de «My left foot» el 1990.

Els quatre Oscars dels actors han estat monopolitzats per europeus, ja que la Britànica Tilda Swinton ha guanyat l'Oscar a la Millor actriu de Repartiment per al seu personatge a «Michael Clayton». Es tracta de l'única figureta obtinguda per aquesta pel·lícula que tenia set nominacions.
«There will be blood», amb vuit nominacions com l'obra dels Coen, ha obtingut, a més a més de l'Oscar de Day-Lewis, el de la fotografia.

«Juno» sobre una adolescent embarassada, l'única comèdia en les categories més prestigioses en aquest any marcat per pel·lícules violentes o tragèdies, ha guanyat l'Oscar del millor guió.

«Ratatouille», la història d'una rata que vol fer-se cap cuiner, producció dels estudis Disney i Pixar, ha valgut al seu realitzador Brad Bird el seu segon Oscar de la millor pel·lícula d'animació després de «Els indestructibles» el 2005.