dijous, 9 d’abril del 2009

Classics en dvd

VERSUS ENTERTAINMENT rescata tres clàssics del cinema de sèrie B: El carnaval de les ànimes (Carnival of souls), Detour, i Una galleda de sang (A bucket of blood). Aquestes tres pel·lícules sortiran a la venda, durant el mes de maig i juny del present any, en edicions especials que inclouran màsters restaurats, continguts addicionals i llibret.

El carnaval de les ànimes (Carnival of souls) és un clàssic ocult del gènere fantàstic realitzat en 1962 per Herk Harvey que ha servit d'inspiració a molts dels èxits del fantàstic modern: Després d'un accident, el vehicle de Mary Henry s'ha precipitat al riu des d'un pont. Hores després, Mary apareix sola i desorientada en un banc de sorra. De seguida notarà que el món que li envolta ha canviat: la línia que separa als vius dels morts es fa cada vegada més borrosa. És llavors quan apareixen ells.



Detour és una obra mestra del cinema negre dirigida pel llegendari director de sèrie B Edgar G. Ulmer. Al Roberts, un pianista de Nova York fa autostop per a anar a Hollywood i retrobar-se amb la seva núvia. Durant la nit, el conductor que l'ha recollit mor misteriosament i Roberts, temerós de la policia, assumeix la identitat de l'home. Però gràcies a una perillosa dona, cada moviment de Roberts el submergeix en més problemes.


Una galleda de sang (A bucket of blood) és considerada una de les obres mestres de Roger Corman, destacant per la seva fina combinació de terror i comèdia negra: Walter Paisley treballa com cambrer en un cafè bohemi i té molta enveja del talent i popularitat dels seus clients habituals. Quan per accident mata al gat de la seva propietària i el cobreix d'argila per a ocultar-lo, es destapa com un excel·lent escultor. Els seus nous amics volen veure més del seu treball i sense cap veritable talent, Walter ha de buscar altres formes de produir més obres pel que aviat comença a desaparèixer gent de manera misteriosa.