dimarts, 4 de març del 2008

"Parts Usades", cinema en català

ABS Film Company estrenarà en català les seves produccions més recents. La iniciativa vol aportar pel•lícules de qualitat, moltes d'elles inèdites al nostre país, als cinemes en català.

La productora cinematogràfica ABS, en una iniciativa recolzada per l'ICIC (Institut Català de les Indústries Culturals), estrenarà, a partir del proper 19 de març fins a finals d'any, algunes de les seves darreres produccions, doblades en català. Els espectadors podran gaudir d'aquesta iniciativa, formada per 7 pel•lícules de qualitat i de diferents gèneres.



PARTS USADES
, òpera prima del mexicà Aarón Fernández, és l'encarregada d'obrir aquest cicle en català. La pel•lícula arriba a Catalunya després d'un llarg recorregut per festivals internacionals, on s'ha alçat amb guardons de prestigi i renom com el Premi a la Millor Òpera Prima al Festival de Cinema de Guadalajara, el Premi "Glauber Rocha" a la Millor Pel•lícula Llatinoamericana al Festival des Films du Monde de Canadà i el Segon Premi a la Millor Òpera Prima al Festival de L'Havana.

Coproducció entre França, Espanya i Mèxic, PARTS USADES forma part d'un cinema de nova generació mexicà preocupat per la realitat social del país però, sobretot, és una història sobre l'amistat i la violència que viuen dos adolescents dels barris marginats de la ciutat de Mèxic, on és fàcil i temptador fer-se amb diners ràpids mitjançant la delinqüència. El robatori i el tràfic de peces ens transporta en aquesta pel•lícula a un submón on la deshumanització és la constant del dia a dia per als qui viuen en ell.

PARTS USADES s'estranarà el proper 19 de març.