dilluns, 12 de gener del 2009

Globus d'Or

Aquesta matinada s'han lliurant els Globus d'Or i com els mitjans de comunicació aniran plens, sobretot pel premi a "Vicky, Cristina, Barcelona", la pel·lícula de títol impossible de Woody Allen rodada amb capital català, no faré cap llista dels guardonats.

Només comentar que celebro el premi de Millor pel·lícula de comèdia a Allen, encara que no sigui una gran pel·lícula i que es quedi només en un entreteniment agradable. Les altres candidatures a les que estava nominat el film, res de res, així Penélope ha perdut el premi enfront d'una espectacular Kate Winslet que va aconseguir els dos premis als que estava nominada i Bardem enfront d'un guapíssim Colin Farrell, guardonat contra tot pronòstic.



La gran triomfadora de la nit ha estat la pel·lícula "Slumdog Millionaire" amb 4 premis: pel·lícula, direcció (Danny Boyle), guió i banda sonora.

Un dels qui se'n va endur més aplaudiments durant la nit, va ser per un, desgraciadament, gran absent, Heath Ledger, que va ser considerat el millor actor de repartiment per la seva darrera gran interpretació a El cavaller fosc.

I per acabar, el premi a la millor pel·lícula estrangera va ser per "Vals con Bashir", del director israelí Ari Folman, un film d'animació que retrata, mitjançant espectaculars dibuixos, la fragilitat de la memòria, l'oblit i el paper que, com a militar, li va tocar jugar al seu director i guionista en la guerra del Líban a principi de la decàda dels 80.