dijous, 15 de gener de 2009

Activitats per fer a Girona avui dijous 15Més enllà de la icona. Repensar Charles Chaplin, avui

De quina manera podem repensar Chaplin més enllà de la icona?
Com podem fer que la seva herència travessi còmodament el segle XXI?
Com podem deixar de parlar de les velles pel·lícules de Charlot per convertir-les en obres del tot modernes?

En el marc de les exposicions Chaplin en imatges i Reflexos de Chaplin, “La Caixa” i el Museu del Cinema presenten un cicle de conferències en què alguns dels més destacats especialistes mundials en l'obra de Charles Chaplin proposen un exercici de revisió d'alguns aspectes essencials del seu art.

Conferència ”Chaplin i la tradició del cinema burlesc americà” a càrrec de Carlos Losilla, crític de cinema i professor dels estudis de comunicació audiovisual, Universitat Pompeu Fabra.

Coordina el cicle l'Àngel Quintana, professor d'història i teoria del cinema de la Universitat de Girona

La conferència tindrà lloc a les 7 de la tarda a l’Auditori Narcís de Carreras "La Caixa" i l’entrada és lliure.Parlem de Cinema? To be or not to be.

Aquesta és la proposta de la tercera edició del. El cicle Parlem de Cinema?, presenta en aquesta tercera edició, la pel·lícula To be or not to be (Ser o no ser) d'Ernst Lubitsch:

Segona Guerra Mundial. Varsòvia, durant l'ocupació alemanya. El professor Siletsky, un espia al servei de la Gestapo, està a punt de lliurar una llista amb el nom dels col¿laboradors de la resistència. Joseph Tura, actor polonès intèrpret d'Hamlet i espòs de Maria Tura, també coneguda actriu, intentarà solucionar aquesta perillosa situació.

Conduirà la sessió el crític de cinema Pep Prieto.

Lloc: Museu del Cinema. Hora: 20.00 hores. Entrada Lliure. Organitza: Museu del Cinema