dilluns, 12 de novembre del 2007

Mi hermano es hijo único




El film de Daniele Luchetti segueix acumulant reconeixements després del seu destacat pas pels festivals de Cannes i Toronto, i el seu èxit en l'última edició dels PREMIS DONATELLO amb 11 nominacions i 5 guardons. Així, en la recentment clausurada edició del FESTIVAL DE CINEMA EUROPEU DE SEVILLA ha estat premiada amb el GIRALDILLO DE PLATA, al que a més cal afegir la nominació de Elio Germà com MILLOR ACTOR per l'ACADÈMIA DEL CINEMA EUROPEU.

Estrena 30 de Novembre

Intèrprets Elio Germà, Ricardo Scamarcio, Angela Finocchiaro, Lucca Zingaretti

Sinopsi
És 1961 i Itàlia sofreix les agonies d'una revolució social i econòmica. Però per al difícil i rebel adolescent Accio, vivint amb la seva família en la depriment i ximple nova ciutat de Sabaudia, la revolució potser encara no estigui ocorrent. Decidint unir-se a un partit neo-feixista per a irritar als seus pares, Accio està també desesperat per impressionar a Francesca, la sofridora núvia del seu atractiu germà major, Manrico. Manrico és el principal capdavanter local de l'escena política d'esquerres, regularment manifestant-se (i seduint a noies) des del terrat de la fàbrica on treballa.

Els aprenentatges feixistes de Accio resulten vergonyosos a Manrico que intenta contenir al seu impulsiu germà menor. Empipat per la intromissió de la seva família, prompte Accio i Manrico es deixen de parlar i la seva única comunicació és a través de Francesca - de qui ara Accio està perdudament enamorat.

Mentre el conflicte de lleialtat entre els dos germans es desenvolupa, els xocs violents augmenten entre les dues faccions polítiques - la liberal i la feixista. No obstant això, els dos germans s'adonaran que potser no siguin tan diferents l'u de l'altre com ells creien.