dijous, 8 de novembre del 2007

Las Aventuras Amorosas del Joven Molière




Estrena 16 de novembre
Totes les biografies del cèlebre Molière esmenten una misteriosa absència de diversos mesos quan solament tenia 22 anys. Podria ser que s'enamorés llavors de la dona que li donaria la clau de la inspiració?...
El director francès Laurent Tirard (Mensonges et trahisons et plus si affinités) ens duu a través de la seva segona pel·lícula, "Las aventuras amorosas del joven Molière", al cor de la vida i obra d'un dramaturg que va ser home abans de convertir-se en un dels més grans autors de la història, reconegut com pare i mestre de la sàtira còmica.

Tirard ens presenta una agradable i intel·ligent comèdia amb divertits diàlegs, (inspiració procedent de les obres de Molière "El Misántropo", "Tartufo", "Les dones sàvies"...) i magistralment interpretats per ROMAIN DURIS, FABRICE LUCHINI, LAURA MORANTE, EDOUARD BAER i LUDIVINE SAGNIER.




SINOPSIS: 1644, Molière acaba de complir 22 anys. Sense poder plantar cara als deutes, amb els cobradors trepitjant-li els talons, s'obstina a muntar tragèdies dolentíssimes. Un bon dia, després de ser empresonat per petició d'uns creditors impacientis, desapareix... Laurent Tirard ens descobreix un Molière que ha pogut sortir de la presó gràcies a un burgès adinerat, el Sr. Jourdain, que ha pagat els deutes del jove actor en canvi de que aquest li ensenyi interpretació. Jourdain, que vol ser famós, està encapritxat amb la deliciosa, encara que verinosa, Célimène, al saló de la qual acudeixen enamorats i intel·lectuals. Però l'aventura ha de mantenir-se en secret perquè no s'assabenti l'esposa de Jourdain, Elmire, una dona meravellosa de la qual Molière s'enamora perdudament. Per desgràcia, Jourdain ha presentat a Molière com el Sr. Tartufo, un tutor d'allò més seriós, per a justificar la seva presència, i Elmire no suporta a aquest sabelotodo que ha envaït la seva llar. Atrapat en aquesta situació insostenible, Molière passa per tota classe de vicissituds que acabaran obrint-li els ulls i la ment. Les seves experiències i la seva passió per Elmire li convertiran en un gran dramaturg.