dimarts, 6 de novembre del 2007

La Brújula Dorada




El pròxim 5 de Desembre arribarà a les pantalles de cinema de tota Espanya, La Brujula Dorada. El primer lliurament de la trilogia està dirigida per Chris Weitz, director de "Un nen gran", i compte amb un repartiment de luxe amb noms com Nicole Kidman (Sra. Coulter), Daniel Craig (Lord Asriel), Sam Elliott (Llig Scoresby), Eva Green (Serafina Pekala) o el nou descobriment del cinema Dakota Blue Richards (Lyra).

La protagonista del film és Dakota Blue, que sense experiència alguna en el món de la interpretació, va ser escollida entre més de 10.000 candidates arribant a conquistar al públic, a les càmeres i als seus propis companys de repartiment. Dakota és una autèntica fanàtica de la trilogia de Pullman i donarà vida a Lyra Belacqua, personatge al que sempre es va voler semblar, una jove que en un univers paral·lel viatja al remot Nord per a salvar al seu millor amic i altres nens segrestats de les arpes d'una misteriosa organització que es dedica a experimentar amb humans. Durant el camí no estarà sola, rebrà el suport, entre uns altres, de Iorek, un impressionant ós cuirassat que sempre l'acompanya.

Nicole Kidman, protagonista de moltes pel·lícules com Eyes Wide Shut, Moulin Rouge, Els Altres o Les hores, amb la qual va aconseguir un oscar, interpretarà el paper de la Senyora Coulter, una malvada dona cap del Tribunal Consistorial de Disciplina del Magisterium, un òrgan de govern totpoderós que busca controlar a la gent en el món de Lyra. Erudita i gran explotadora, amb el seu encant i presència enlluerna a la jove nena, que espera ser com ella algun dia. La oscarizada actriu encarna perfectament el paper d'aquesta dona, per moments menyspreable.

Lord Ariel és el gallardo i aspre oncle explorador de Lyra. Està organitzant un viatge a la regió del Nord per a intentar controlar el poder d'un misteriós fenomen cridat Dust. A aquest personatge li donarà vida Daniel Craig, l'últim James Bond.

Un altre dels personatges que prestarà ajuda a Lyra en el seu llarg viatge serà Serafina Pékkala, la Reina del Clan de Bruixotes del Llac Enara. Gràcies a ella la jove descobrirà l'important paper que ha d'ocupar en la futura guerra. Eva Green serà l'encarregada d'interpretar a aquesta bruixa.

No podia faltar el vaquer, un aeronauta de Texas, Llig Scoresby. Paper reservat, com no, a Sam Elliot, que també posarà el seu granet de sorra perquè la protagonista aconsegueixi arribar al final del seu viatge. Aquest personatge arriba a la nena gràcies a la seva saviesa, fortalesa i a la capacitat de conjugar perillositat i calidesa al mateix temps, una mica que li acosta a ella.

Un repartiment excepcional per a aquest primer lliurament de la trilogia, que de segur serà tot un èxit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, sembla que s'ha fet realitat un petit somni. Fa anys vaig llegir aquesta trilogia, de Philip Pullman, Luces del Norte (que correspon a la brújula dorada) La Daga i el catalejo Lacado. No deixava de ser un seguit de novel·les juvenils que fa poques setmanes havia tornat a llegir amb deler, empesa per un record d'una lectura agradable i distreta. A qui li agradi la literatura fanàstica, de l'estil del Senyor dels Anells (tot i que no li arriba a la sola de la sabata) li recomanaria que donés un cop d'ull als llibres abans de passar per davant de la gran pantalla.
Bona setmana!

Deric ha dit...

Jo no coneixia aquesta trilogia però he vist que ha rebut forces premis.
He de dir-te, com a escriptor de novel·la juvenil, que el comentari "no deixava de ser un seguit de novel·les juvenils..." és desafortunat perquè, com sempre, es pensa que la literatura infantil i juvenil, és un génere menor i res més lluny de la realitat. Crec que es pot llegir a totes les edats, de fet fa poc vaig llegir les Cróniques de Narnia i el Potter.
El dia 5 de desembre ja et veig al cine, no?
Una salutació, Anna