dimecres, 31 d’octubre de 2007

Pasolini a la FilmotecaLa Filmoteca de Girona programa un nou cicle de cinema dedicat a Pier Paolo Pasolini al Cinema Estudi Truffaut.

El cicle comença amb la projecció de la pel·lícula ACCATONE, un drama dirigit per Pasolini el 1961 i interpretada per Franco Citti, Silvana Corsini, Franca Pasut.

Aquesta pel·lícula va ser el debut de Pasolini rere la càmera, amb el qual demostra, tot i beure de fonts com Rossellini o Fellini, gaudir d’una mirada pròpia que va incomodar a molts italians del seu temps.Accattone es passa el dia tancat en tavernes, mentre que Magdalena, la dona amb qui conviu, ha de treballar de prostituta per a mantenir-lo. Un bon dia, detenen a Magdalena i la condemnen a la presó. A partir d’aquest moment, Accattone perd la seva font d’ingressos i es veu obligat a dur una vida miserable, fins el moment en què demana ajut a Ascenza, la seva muller legítima.
Podeu veure Accatone a la Filmoteca, cinema Truffaut, dilluns 5 de novembre a les 20:00 i a les 22:30 hores, naturalment en versió orginal subtitulada.