dimecres, 10 d’octubre del 2007

BARCELONA (UN MAPA)



BARCELONA (UN MAPA) l'última pel·lícula dirigida, produïda i escrita per Ventura Pons arriba a les nostres pantalles després de la seva première mundial en el Festival de Toronto.
La pel·lícula, produïda per Els Films de la Rambla i distribuïda per Filmax ha estat seleccionada per a competir en la pròxima edició del Festival de Cinema de Roma.

BARCELONA (UN MAPA) amb guió del propi director i basat en l'aclamada obra teatral de Lluïsa Cunillé "Barcelona, mapa d´ombres", compte amb un repartiment excepcional encapçalat per Núria Espert (la gran dama de l'escena espanyola que torna al cinema amb el director onze anys després de "Actrius"), Josep Maria Pou (guardonat recentment amb el Premi Nacional de Teatre i que havia protagonitzat "Amic / Amat") i Rosa María Sardà (la magnífica intèrpret de "Anita no perd el tren" guanyadora de dos Goya). Al seu costat Jordi Bosch (que també repeteix amb Ventura Pons anys després de "El perquè de tot plegat"), María Botto (nominada a dos Goya per "Celos" i "Soldats de Salamina") i Pablo Derqui completen el sextet protagonista.

SINOPSI:

Sis personatges, arquetips contemporanis de la solitud urbana, es troben en un vell pis de l'Eixample barceloní.

Un matrimoni ancià, el germà d'ella i tres reallogats: una dona rossa que fa classes de francès, un jove vigilant de seguretat, ex futbolista, i una noia sud-americana, embarassada. L'ancià, antic porter de l'òpera a qui li agrada transvestir-se, els reuneix a tots per a demanar-los que es marxin, ja que va a morir i vol estar sol en el tram final de la seva vida.
En l'anodí pis barceloní, l’incest, l'homosexualitat i l'adulteri s'entrecreuen en la vida dels personatges... mentre assistim al pas del temps en la ciutat mediterrània.

BARCELONA (UN MAPA) s’estrena el 19 d’octubre.