dilluns, 15 d’octubre del 2007

VILLA TRANQUILA



Produïda per Zeta Films, dirigida per Jesús Mora (A Tir Net; El meu Dolç) i protagonitzada per Pablo Rivero (TV-Conta'm; La Nit del Germà; La Xocolata del Lloro) suposa la tercera incursió en el gènere de ficció d'un realitzador que conta amb una important trajectòria també en el terreny documental amb títols com Arravataments -una mirada a la moguda madrilenya a través del rodatge de la pel·lícula d'Ivan Zulueta- o Operació Algesires -una volta de rosca al conflicte de les Malvines-.
En ambdós gèneres, Mora explora les vides de personatges que no encaixen en el seu entorn, amb les intencions clares però el rumb equivocat. En VILA TRANQUIL·LA descriu el dia més afable d'un barri marginal en el qual es va endinsar per casualitat i del que no va poder sortir sense rodar una pel·lícula.
Pablo Rivero acompanya a l'espectador en un viatge al desconegut encapçalant un repartiment d'actors no professionals, que es van endinsar en la història, de la mà del realitzador. Tot el barri va participar en el rodatge seguint les seves instruccions: es van convertir en intèrprets, tècnics, elèctrics... etc.
Entre ells, destaca la jove actriu Melina Giambastiani, una nova cara del cinema amb una mirada fresca i neta, que debuta en aquesta cinta dotant-la de realitat.
VILLA TRANQUILA és la història d'un jove espanyol, Ió Bengoa, que emprèn la recerca d'un pare absent i un germà fantasma i es troba amb una galeria de personatges que converteixen el seu viatge iniciàtic en una experiència inoblidable.
VILLA TRANQUILA va guanyar un Esment Especial al Guió del Jurat de la Zona Cinema del passat Festival de Màlaga. A més, ha participat en altres certàmens internacionals com el de Montreal o Hèlsinki.
El músic africà Seydu -que ha col·laborat com percusionista amb Stevie Wonder, Alejandro Sanz, Raimundo Amador, Kiko Verí o Rosario- i que ha creat una escola per als nens víctimes de la guerra de Sierra Leone- es va unir al projecte component la B.S.O. de la pel·lícula, un ingredient fonamental per a donar sentit a aquesta aventura cinematogràfica amb aspecte de realitat.
VILLA TRANQUILA s'estrenarà a Madrid el pròxim mes de novembre.