dijous, 3 d’abril del 2008

La edad de la ignorancia


El director canadenc Denys Arcand, conegut per la seva visió perspicaç i poètica de la societat actual, regressa amb la pel·lícula LA EDAD DE LA IGNORANCIA, tercer lliurament de la qual considera la seva trilogia després de "El Declivi de l'imperi Americà" i "Les invasions bàrbares" (Oscar 2004 a la Millor Pel·lícula de parla no anglesa).

LA EDAD DE LA IGNORANCIA, és una intel·ligent sàtira sobre el món modern, una reflexió sobre la moral de la nostra època contada a través d'una comèdia absurda en la qual un avorrit funcionari es refugia en el món de la fantasia per a fer realitat els seus somnis.

Protagonitzen aquesta pel·lícula el còmic canadenc Marc Labrèche (nominat al premio Genie per la seva interpretació en aquesta pel·lícula) i l'actriu alemanya Diana Kruger ("Adéu Bafana", "Copying Beethoven") al costat de les participacions del cantautor Rufus Wainwright (compositor d'algunes de les cançons de "L'Aviador", "Brokeback Mountain", "Jo sóc Sam"...) i l'actriu francesa Emma de Caunes ("L'escafandre i la papallona", "Les vacances de Mr Bean").

SINOPSIS:
En els seus somnis, Jean-Marc és un cavaller amb una brillant armadura, una estrella de l'escenari i de la pantalla, i un novel·lista d'èxit que té a les dones rendides als seus peus. En la realitat, és un ningú, un marit insignificant, un pare fracassat que fuma d'amagat. Però Jean-Marc aconsegueix resistir sense caure en la temptació del seu món de somnis i decideix donar-se altra oportunitat en el món real.