diumenge, 20 d’abril del 2008

Hazel Court

Hazel Court era una actriu britànica de finals dels 50 i principis dels 60 quan va protagonitzar títols llegendaris del gènere fantaterrorífic a les ordres de dos dels grans: Terence Fisher i Roger Corman. Va compartir la pantalla amb Christopher Lee, Vincent Price, Boris Karloff i Jack Nicholson. La intèrpret, de 82 anys, va morir el dimarts, 15 d'abril a Califòrnia, després de patir un atac al cor.



Nascuda en Birmingham (Gran Bretanya), el 10 de febrer de 1926, Hazel Court era una enamorada del cinema que sempre va tenir molt clar que volia ser actriu. Quan va acabar els seus estudis d'art dramàtic, va ser reclutada per la companyia de Arthur Rank. A mitjan els 40, l'actriu va protagonitzar títols com Trobada a l'alba, una cinta d'aventures. No obstant això, el seu primer gran èxit va ser La maledicció de Frankenstein, de Terence Fisher, on era la cosina de Frankenstein (Peter Cushing), en la versió de la productora britànica Hammer, on el monstre era el inigualable Christopher Lee.



Va repetir amb Fisher i Lee en la inoblidable L'home que va desafiar a la mort. Convertida per aquests títols en una petita icona del cinema fantàstic, va quedar encasellada en el gènere.

Es va mudar a Estats Units, on el rei de la sèrie B, Roger Corman, la va reclutar com protagonista de diverses de les seves famoses adaptacions d'obres d'Edgar Allan Poe. La primera va ser L'obsessió, al costat de Ray Milland, i a continuació va encapçalar el cartell de El corb (1963), famosa pel seu irrepetible duel de mags final. El repartiment era sens dubte un autèntic plaer per als apassionats del terror, doncs al costat de Court estaven ni més ni menys que Vincent Price, Peter Lorre, Boris Karloff i Jack Nicholson.



L'últim lliurament de la saga per a Court va ser la inquietant La màscara de la mort vermella, de nou amb Vincent Price.

En el continent americà, Hazel Court va fer carrera en la petita pantalla, doncs va intervenir en sèries tan memorables com Alfred Hitchcock presenta, En els límits de la realitat, Bonanza, Jim West i Missió impossible.

Un cameo en el tercer lliurament de la saga, El final de Damien (1981), va suposar l'últim treball para Hazel Court, que havia seguit molt activa, sobretot en la televisió fins a 1972 .