dissabte, 19 d’abril de 2008

BICENTENARI DE LA GUERRA DEL FRANCÈSCom a complement al nou cicle de conferències a l'Arxiu Municipal de Girona, que enguany porta per títol "Girona i la Guerra del Francès. 1808-1814", es projectarà la pel·lícula dedicada a aquesta efemèride. The Duelists (Los duelistas) de Ridley Scott ( Estats Units, 1977) i protagonitzada per Keith Carradine, Harvey Keitel, Albert Finney, Edward Fox i Cristina Raines.

Al 1800, dos oficials de l'exèrcit de Napoleó han de resoldre una qüestió d'honor, però tant retarden la resolució de les seves diferències (les conquistes de Napoleó impedeixen treure el temps necessari per a acabar el seu duel d'una vegada per sempre), que D'Hubert i Feraud gairebé han oblidat la raó que els obliga a batre's en duel.

Adaptació d'una modèlica novel·la curta de Joseph Conrad "El duel", va suposar el debut en la direcció de Ridley Scott. El director britànic va ensenyar ja els seus senyals d'identitat, amb una fotografia primorosa i una exquisida cura per l'enquadrament i l'atmosfera de cada escena.
Més informació al web:


La pel·lícula es projectarà al Museu del Cinema el dimarts 22 d'abril a les 8 del vespre i l'entrada és lliure.

Organitza: Museu del Cinema i Arxiu Municipal de Girona