dissabte, 30 de maig del 2009

Still walking



El director japonès Kore-eda Hirokazu (Hana, Ningú Sap), un dels directors més reconeguts i admirats del panorama asiàtic, regressa a les pantalles amb Still Walking, que s'estrenarà el 5 de juny.

Kore-eda, fent gala d'un delicat equilibri entre l'humor i la tristesa, ens parla en Still Walking de les malenconioses perdues, dels secrets de la vida, de les comunicacions entre pares i fills i del pesada i important que pot ser una família. Una pel·lícula molt personal per al director inspirada en el record de la seva mare i en la figura del seu avi patern.

Still Walking va ser presentada en la Secció Oficial del passat festival de cinema de Sant Sebastià on es va posicionar des de la seva presentació com una de les més fermes candidates a assolir la Conxa d'Or i va obtenir elogiosas crítiques per part de la premsa acreditada.

De què va?

Still Walking és un drama familiar que transcorre en un sol dia sobre uns fills adults que regressen a casa per a visitar als seus ancians pares. Es reuneixen per a commemorar la tràgica mort del fill major, que es va ofegar fa quinze anys. La casa segueix sent tan còmoda i espaiosa com abans; el menjar que ha preparat la mare, tan bo com abans, però tots han canviat subtilment. Aquesta és una típica família desestructurada, unida per l'afecte, el ressentiment i els secrets.

2 comentaris:

Bargalloneta ha dit...

no sé si has llegit el meu post, però vaig veure la pel.lícula al BAFF i em va captivar, tu l'has vist la pel.lícula?? és molt bona i el personatge del'àvia no té preu, diu cada veritat que et quedes amb un pam de nas... molt molt recomenable!!

nimue ha dit...

ai... em sembla que m'agradaria aquesta pel·li...