dissabte, 23 de maig del 2009

Cor de tinta (Inkheart)



COR DE TINTA ('Inkheart') és l'adaptació al cinema del bestseller del mateix nom de la reconeguda escriptora alemanya CORNELIA FUNKE. Una història d'aventures en la qual es barregen el real i l'imaginari protagonitzada, entre uns altres, per BRENDAN FRASER, HELEN MIRREN, PAUL BETTANY, ANDY SERKIS i ELIZA HOPE BENNETT.

Dirigida per IAIN SOFTLEY i produïda per la pròpia FUNKE, 'COR DE TINTA' és una història màgica que amplia els móns de la realitat i la fantasia amb una història central que és alhora cautivadora i emotiva.
De què va?

Mortimer "Mo" Folchart (Brendan Fraser) i la seva filla Meggie de 12 anys d'edat (Eliza Hope Bennett), comparteixen la passió per la literatura. Tenen també un talent únic per a fer que els personatges dels llibres cobrin vida amb només llegir en veu alta. Però existeix un perill: per cada personatge d'un llibre que porten a la vida, una persona real ha de desaparèixer entre les pàgines.

En una de les seves visites a una llibreria de llibres de segona mà, Mo escolta veus que no havia escoltat durant molt temps i quan localitza el llibre d'on provenen, un calfred li recorre el cos per tota la columna vertebral. És Cor de tinta, un llibre cobert d'il·lustracions de castells medievals i d'estranyes criatures. Un llibre que ha estat buscant des que Meggie tenia tres anys, quan Resa (Sienna Guillory), la seva mare, va desaparèixer en aquest món místic.

No obstant això, el pla de Mo d'utilitzar el llibre per a trobar i rescatar a Resa es veu estroncat quan Capricorn (Andy Serkis), el malvat villà de Cor de tinta, segresta a Meggie i li exigeix a Mo que faci que cobrin vida altres personatges de la ficció. Determinat a rescatar a la seva filla i a enviar als personatges de la ficció de nou al lloc al que pertanyen, Mo organitza un grup d'aliats sense igual, tant reals, com imaginaris, i s'embarca en un viatge gosat i perillós per a posar les coses en ordre.