dissabte, 9 de maig del 2009

La pell freda

Cold Skin, l'adaptació de la novel·la d'Albert Sánchez Piñol, La pell freda, començarà a rodar-se a Islàndia el març de 2010 i, quan encara només hi ha segur el nom del director, David Slade (Hard Candy, 30 dies de foscor), ja ha aparegut el teaser pòster i crec que està ben encertat tant per l'atmòsfera que reflexe com per la fideltat al llibre. Esperem que el guió de Jesús Olmo (28 setmanes després) sigui del tot fidel a l'obra.


En quant al llibre, no va ser del meu gust per la seva claustrofòbia i perquè és angoixant de llegir, imagino que sensacions buscades per l'autor. Però a part d'això, no em va convèncer.

De què va?

Un home marxa a una illa al mig de l'oceà, com a càstig autoimposat, per fer tasques de control de la meteorologia i on l'únic habitant és el vigilant del far que el rebrà amb hostilitat. Al principi no entèn aquesta actitud quan és l'única persona de l'illa, però quan arribi la nit ho descobrirà: uns èssers sortits del mar atacaran insistentment i constantment els dos humans obligant-los a recluir-se en el far i a compartir un espai que cap dels dos vol compartir. Qui són aquests èssers de pell freda i per què els ataquen? Què volen?

La pell freda és la primera novel·la d'una trilogia que va tenir la continuació amb Pandora, on els èssers provenien de l'interior de la terra.

Cap el 2011 descobrirem si els 25 milions de dòlars invertits en el film han valgut la pena o no.