dimecres, 6 de maig del 2009

L'Alberg Vermell



El 15 de maig s’estrena L’Alberg Vermell, una pel·lícula dirigida per Gérard Krawczyk (Fan Fan La Tulipe, Taxi 2,...) i protagonitzada per Gérard Jugnot (Els nois del cor), Josiane Balasko i Christian Clavier, i que ha estat el darrer èxit del cinema francès.

De què va?

Martin i Rose regenten un sinistre alberg: cada cop que un client que viatja sol s’hi allotja, ordenen al seu fill que l’assassini i robar-li així les seves pertinences.

Però una nova carretera posarà en perill tan “il·lustre” negoci ja que ningú passa per l’alberg. Per això Martin i Rose decideixen assassinar a tots els ocupants de la darrera diligència que arriba a l’aberg.

Inspirada en un cas real.

L’Alberg Vermell està inspirada en un cas real que va tenir lloc el 1833 quan els propietaris de la Posada de Peyrebeille, Pierre i Marie Martin, van ser condemnats i guillotinats per haver assassinat i robat a tots els viatgers que paraven a descansar a la seva posada.

Honoré de Balzac va novel·lar aquest macabre succés i el 1923 es va fer una pel·lícula muda rodada per Jean Epstein. El 1951, Claude Autant-Lara va fer una nova versió de la qual és remake la de Krawczyk.

Li donem la volta?

Els propietaris de l’alberg són uns monstres, és cert, però… els seus clients són aristòcrates engreits que mostren el seu menyspreu pels francesos del poble i una mica odiosos. Són molt més simpàtics els assassins!

1 comentari:

Funcionario's blog ha dit...

Hola, Deric.

Aprofito aquesta entrada per comentar-te que, si no es carrega el vídeo dels funcionaris musulmans, potser és un problema de flash player.

Et deixo l'enllaç al Youtube.

PD. Per cert, moltes gràcies a tu i a la Bargalló per haver deixat els comentaris al blog en català, la vostra llengua pròpia. És el que m'agradaria, que tothom s'expressés com li vingui en gana (sempre que ens entenguem) sense cap prejudici lingüístic.

PD2. Moltes gràcies per la crítica a la pel·lícula. Ja comentaràs com ha anat la presentació en societat del blog.