dilluns, 4 de maig del 2009

La Filmoteca recupera L'orgia



Aquest dilluns 4 de maig, a les 8 i a 2/4 d'11 del vespre, podrem recuperar la pel·lícula de Francesc Bellmunt de 1978, L'orgia, dins del cicle dedicat a les pel·lícules del canvi polític (1975-1981) organitzat pel Museu del Cinema de Girona, la Filmoteca de Catalunya i el Cinema Truffaut.

L'orgia ens trobem amb un grup de nois i noies que es tanquen un cap de setmana en una gran casa per fer una festa que poc a poc es convertirà en una orgia. Però no tot és sexe; hi ha divagacions cinematogràfiques, xocolata amb xurros i molt d'humor.

Recordo quan es va estrenar aquesta pel·lícula en els cinemes, naturalment jo era molt petit i no podia anar a veure-la encara, però recordo que els pares en parlaven d'ella i van anar a veure-la. La mare va tornar una mica escandalitzada, sobretot pel final, recordo que deia que el Juanjo Puigcorbé s'havia passejat despullat per tot Barcelona i que ho havia fet de debò. Jo no ho entenia. Ho vaig entendre anys després quan la van passar per TV3 i vaig veure el final i el Juanjo anant amb la vespino (què se n'haurà fet d'aquelles mítiques motos) per Barcelona.

La pel·lícula no és cap meravella, però va marcar un hite en la seva època i l'hem de veure contextualitzada en l'any de la seva estrena per gaudir-la plenament.

1 comentari:

Júlia ha dit...

Llàstima que no hi podré anar, per televisió em sembla que només l'han passat una vegada, em pensava que ja ni existia. Tinc ganes de tornar-la a veure. Com 'La ciutat cremada' és emblemàtica d'una època i a més hi surten molts 'coneguts' i també desconeguts que no van tenir èxit després. El seu valor, efectivament, és més sociològic i de curiositat que no pas fílmic, però costa de veure aquestes pelis, no sé el perquè.