diumenge, 17 de maig del 2009

El cavall de dues cames



La directora, filla d'un dels cineastes iranians més prestigiosos Mohsen Makhmalbaf i germana d'Hana Makhmalbaf, presenta amb la seva última pel·lícula EL CAVALL DE DUES CAMES (guió del propi Mohsen) una metàfora de la relació entre poderosos i febles.

En no concedir-li el govern iranià el permís per rodar el seu últim llargmetratge, Samira Makhmalbaf (La Poma, La pissarra, A les 5 de la tarda) va decidir rodar EL CAVALL DE DUES CAMES íntegrament a l'Afganistan. Durant el rodatge de la pel·lícula va esclatar una bomba, sis persones van resultar ferides i una d'elles va morir passat uns mesos.

De què va?

Un home de la ciutat arriba a un poble molt pobre i ofereix feina a un jove camperol. Tanmateix, abans d'aconseguir el lloc, el jove, haurà de competir amb altres nois per saber qui és capaç de portar un nen a qui una mina li va volar les cames. El jove camperol guanya. Per un dòlar diari porta la seva càrrega al col·legi, desafiant curses amb els burros al carrer; banya el nen, juga amb ell, s'ocupa d'ell, però el petit minusvàlid vol que el seu pare li compri un cavall de veritat. No vol cap altre nen.

Guanyadora del Premi Especial del Jurat (Sant Sebastià 2008), la pel·lícula arriba a les nostres pantalles el pròxim 22 de maig.


1 comentari:

Funcionario's blog ha dit...

Tiene una pinta excelente. Gracias.