dimarts, 24 de març de 2009

Black Power & Civil Rigths, El missatge del soul i el funkDimarts 24 de març de 2009 a les 20.30 h al Cinema Truffaut. Preu 3 €

En el marc del Black Music Festival, s’organitza aquest cicle de cinema que permet a l’espectador acostar-se a les llegendes de la música negra de tots els temps de la mà de grans documentals i pel•lícules. Presentarà les sessions Joan Pérez, director del cicle, traductor de La gran enciclopedia del blues (Robin Book/Ma Non Troppo), bateria, melòman i activista de les músiques negres.

En aquesta sessió es projecta Soul to Soul, Denis Sanders (Estats Units, 1971/ Re 2004) 96 min VOSE

Un acalorat concert de catorze hores a Accra (Ghana) el 1971, per commemorar el 14è aniversari de la seva independència, que va congregar unes 100.000 persones al voltant d’importants estrelles musicals nord-americanes d’aquells temps com ara Ike & Tina Turner, Wilson Pickett, The Staple Singers, Les Mc Cann o Santana. Un document imprescindible, considerat per molts el millor concert filmat de tots els temps (del nivell de Wattstax o Woodstock) que alterna energètiques manifestacions musicals amb breus passatges de curiositat, convivència i intercanvi cultural entre la modernitat i la tradició.

Organitzat per: "la Mirona" i Museu del Cinema

Col•labora: Cinema Truffaut