dimarts, 30 de desembre del 2008

La clase



Nova "Revolució a les aules" però sense Sidney Poitier.

LA CLASE, guardonada amb la Palma d'Or en l'últim festival de Cannes, descriu la vida diària dels professors en el desenvolupament de la seva activitat professional i retrata les diferents relacions entre aquests i els seus alumnes. És abans de res la crònica de la vida en la classe d'un institut; una comunitat de 25 persones que no han triat estar juntes però que haurien de treballar entre 4 parets durant un any.

LA CLASE ha estat seleccionada per a representar a França en els premis Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa i està nominada als Spirit Awards en la categoria de millor pel·lícula estrangera. I és l'últim treball del director francès Laurent Cantet (Cap al sud, Recursos humans, L'ocupació del temps) basada en la novel·la del mateix títol escrita pel professor François Bégaudeau, al seu torn, co-guionista, actor i documentalista de la pel·lícula.

Sinopsi: François i els altres professors es preparen per a enfrontar-se a un nou curs en un institut situat en un barri conflictiu. Plens de bones intencions, desitjosos d'aportar la millor educació als seus alumnes, s'armen contra el desànim. Però les cultures i les actituds s'enfronten en l'aula, microcosmos de la França contemporània. Per molt divertits i estimulants que siguin els adolescents, els seus comportaments poden tallar d'arrel l'entusiasme d'un professor que no cobra prou diners per fer la seva feina.