dimarts, 29 de juliol del 2008

Nikki Blonsky



Nikki Blonsky va néixer el 9 de novembre de 1988 amb el nom Nicole Margaret Blonsky i és actriu i cantant. És més coneguda per haver guanyat el Critics Choice Award (Millor Actriu Jove) i haver quedat finalista als Globus d'Or pel seu paper de Tracy Turnblad a Hairspray, l'adaptació a la gran pantalla del 2007 de l'adaptació del musical feta per John Waters amb la pel·lícula del mateix nom.

Nikki va néixer i es va criar en Great Neck, Long Island, Nova York. Encara que es va graduar de l'escola Great Neck Village School al gener de 2006, va rebre tota la seva formació en art dramàtic i musical en l'escola secundària Great Neck South High School, que és una escola especialitzada guanyadora en quatre ocasions de Premis Grammy, el més recent en 2005. És també poeta i ha publicat les seves obres, particularment un poema en honor a Jonathan Llig Ielpi, un membre del Cos de Bombers de Nova York i bomber voluntari en el cos de bombers "Vigilant" de Great Neck, que va morir en la tragèdia del World Trade Center del 11 de setembre de 2001. Nikki solia cuidar als nens de la família de Jonathan.

Blonsky començava treballar en el seu àlbum de debut el setembre de 2007 i el novembre confirmava que estava treballant amb el músic de rock alternatiu Duncan Sheik sobre un cert nombre de cançons. El seu primer single, "On a High", una de les pistes de Sheik, era presentat en la pel·lícula Queen Sized (2008), en la qual Blonsky també feia de protagonista. El disc va sortir a la venda el març de 2008 i el 18 de desembre, de 2007, actuava amb Turtle Creek Chorale en la seva primera actuació en solitari.



Aquest mateix any també té previst ser la protagonista d'una sitcom de televisió que és actualment en planificació. I és més que probable que torni a ser la Tracy Turnblad que tant éxit li va donar en la seqüel·la de Hairspray.

El 22 de juny de 2008 va cantar l'Himne Nacional Americà en el pre cerimònia de la cursa Toyota\Save Mart 350 que tenia lloc a Infineon Raceway.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.