dijous, 10 d’octubre del 2013

MICHAEL H. PROFESIÓN: DIRECTOR


MICHAEL H. PROFESIÓN: DIRECTOR,  dirigida pel documentalista Yves Montmayeur (Johnnie got his gun!), ens acosta al treball del prestigiós realitzador austríac Michael Haneke durant els darrers 25 anys, amb entrevistes amb alguns dels seus intèrprets habituals: Isabelle Huppert, Juliette Binoche o Emmanuelle Riva, entre d'altres.

Haneke, que sempre ha mantingut la seva vida privada al marge de la seva professió pública, s'obre als espectadors parlant dels seus somnis, la influència musical en les seves pel·lícules i la seva concepció del cinema com a substitut de la psicoanàlisi, entre d'altres coses.

Com pot representar-se la violència en la pantalla? Què empeny una família a disgregar-se? I, de forma més general, com aconsegueix el Mal colar-se en la nostra societat occidental suposadament “civilitzada”? Aquests temes, que ja estaven presents en les primeres obres del director, segueixen apareixent en els seus films. Haneke desvetlla els seus pensaments filosòfics i morals mentre el seguim de Viena a París, del nord d'Alemanya a Rumania.

El film té prevista l'entrena el 25 d'octubre i serà de forma simultània en cinemes, la plataforma Filmin i altres portals de VOD.