dimecres, 24 d’abril del 2013

VIOLETA SE FUE A LOS CIELOS


Demà dijous 25 d'abril es presentarà dins del marc del Festival de Drets Humans de Donosti, la pel·lícula VIOLETA DE FUE A LOS CIELOS, del director Andrés Wood.

Després de Machuca (2004) i La buena vida (2008), el director xilè Andrés Wood, homenatja amb la seva darrera pel·lícula a Violeta Parra, una dona amb una personalitat i una vida apassionants, que va tenir un paper fonamental en la cultura xilena i va influir en molts músics actuals. Prova d'això és que les seves cançons han estat traduïdes o versionades per molts artistes del món sencer: Joan Baez, Luz Casal, Shakira o U2.

La pel·lícula és una reconstrucció, a base de records, de la vida de la cantant, basada en el llibre del mateix nom escrit pel seu fill Ángel i que ha obtingut, entre d'altres, el premi de jurat en el Festival de Sundance.

S'estrenarà el 5 de juliol.


Des la carpa que ella va construir a Santiago de Xile, Violeta Parra és visitada pels records dels homes que van donar forma a la seva vida: el seu pare, el seu marit i el seu darrer amant. A poc a poc descobrirà els seus secrets, pors, frustracions i alegries. Des dels inicis com a cantant de fira al costat de la seva germana, fins la seva consagració internacional com compositora i artista a París. Els seus èxits són mostrats en un recorregut al costat dels personatges que van marcar els seus somnis, riures i plors.