dilluns, 15 d’abril del 2013

TOM CULLEN


Tom Cullen va néixer el 14 de juliol de 1985 a Aberystwyth, Gal·les. Fill d'escriptors, va començar en el món de l'espectacle de la mà de la música, però aviat es va decantar per la interpretació i va estudiar al Royal Welsh College of Music and Drama.

L'any 2006, mentre encara estudiava, va formar part del repartiment de la pel·lícula Daddy's Girl, un film de terror de D.J.Evans que va aconseguir el BAFTA Cymru (els BAFTA de Gal·les) com a millor pel·lícula.

Weekend
L'any 2009 va protagonitzar el curtmetratge 20 Questions, amb el qual va guanyar el premi IMS Awards com a Millor Actor,  i l'any següent Balance. Aquell mateix 2010 fa el salt a la televisió i participa a les sèries All Shook Up! i Pen Talar.

Weekend
Després vindria la pel·lícula independent Weekend, dirigida per Andrew Haigh, per la qual va rebre molt bones crítiques i diversos premis: Most Promising Newcomer, als British Independent Film Awards, Millor Actor i Gran Premi del Jurat al Nashville Film Festival, el premi de l'Audiència als SXSW, i el del Gran Jurat al Outfest. També va ser nominat, al costat de Michael Fassbender, Gary Oldman, Brendan Gleeson i Peter Mullan, al premi com a Millor Actor Britànic de l'Any pel Cercle de Crítics de Cinema de Londres (London Film Critics' Circle).

Weekend
Tot i l'èxit de Weekend, Tom ha continuat a la televisió on ha participat en sèries com Black Mirror i a la producció de Ridley Scott, Un món sense fi, que li ha valgut més elogis per part de la crítica.

Un món sense fi
Els seus darrers treballs són, un per a televisió i dues pel·lícules, aquest mateix 2013. Recentment ha estat escollit per interpretar el personatge de Lord Anthony Gillingham a la quarta temporada de Dowton Abbey. I ha protagonitzat, al costat de Freida Pinto i Reece Ritchie, Desert Dancer, la història real de l'iranià Afshin Ghaffarian, que va arriscar la seva vida per aconseguir fer realitat el seu somni de convertir-se en ballarí, ja que la dansa estava prohibida al seu país.


També té pendent d'estrena la pel·lícula Last Days on Mars, una cinta de ciència ficció dirigida per Ruaiui Robinson i protagonitzada per Liev Schreiber, Romola Garai, Elias Koteas i Olivia Williams.

Tom Cullen també és escriptor i director artístic en el Undeb Theatre al costat de l'actor Alexander Vlahos. A més, també ha fet treballs per a revistes com Uomo Vogue, Vogue Itàlia, Vanity Fair i 10 Magazine.

10 Magazine