dimecres, 14 de desembre del 2011

El talp

El Talp”, el thriller d’espies protagonitzat per Gary Oldman i Colin Firth que va obtenir excel·lents crítiques en el passat Festival de Venècia, s'estrena doblada i subtitulada al català a cinemes de tot Catalunya el proper 23 de desembre.

“El Talp” és la nova pel·lícula del director suec Tomas Alfredson, responsable de la magistral Déjame entrar, considerada per la crítica com una de les millors pel·lícules de terror de l’última dècada.La pel·lícula està basada en el best seller homònim de John Le Carré que  al 1979 ja va ser objecte d’una adaptació televisiva de la BBC protagonitzada per Alec Guiness i que en aquesta ocasió els guionistes Bridget O’Connor i Peter Straughan han adaptat per a la gran pantalla.

El Talp” compta amb un repartiment excepcional encapçalat per Gary Oldman (El caballero oscuro, Dràcula de Bram Stoker) junt amb alguns dels millors intèrprets britànics actuals com el guanyador d’un Oscar Colin Firth (El discurs del rei), John Hurt (El hombre elefante), Tom Hardy (Orígen), Mark Strong (Kick-Ass), Benedict Cumberbatch (War Horse, Expiación), Stephen Graham (Enemigos públicos, “Broadwalk Empire”) i Ciaran Hinds (Pozos de ambición) entre d’altres.

La banda sonora de la pel·lícula corre a càrrec del prestigiós compositor espanyol Alberto Iglesias, candidat a l’Òscar pel seu treball en la música original d’una altra adaptació d’una novel·la de John Le Carré al cine, El jardinero fiel i Cometas en el cielo, i guanyador de nou premis Goya per la seva participació en pel·lícules de Pedro Almodóvar i Julio Medem o, recentment, También la lluvia d’Icíar Bollaín.

“El Talp” ha estat rodada entre Londres, Budapest i Istambul i recupera la millor versió del cine clàssic d’espies amb històries de traïció, ambició i mentides ambientades en els anys de la Guerra Freda.

“El Talp” Gary Oldman dóna vida a un dels espies de ficció més famosos de la història. George Smiley, un agent veterà del servei d’intel·ligència britànic que torna al món de l’espionatge per una missió especial: desemmascarar a un espia infiltrat que està sabotejant les operacions del Servei Secret d’intel·ligència britànic.


La pel·lícula es va presentar a principis de setembre en el Festival de Venècia, on va obtenir excel·lents crítiques, i després de la seva estrena al Regne Unit el passat 16 de setembre “El Talp” porta recaptats més de 13 milions de lliures.

SINOPSIS:

En plena Guerra Freda, l’agent veterà George Smiley, (Gary Oldman) és obligat a abandonar el seu semiretir per descobrir un espia infiltrat en el Servei Secret d’Intel·ligència britànic, també conegut com “MI6”.