dissabte, 1 d’agost del 2009

Henry Cavill

Henry William Dalgliesh Cavill, més conegut com Henry Cavill, va néixer en Jersei, en les Illes del Canal que són depenents de la corona britànica. Durant els seus anys d'educació escolar va participar en nombroses obres teatrals produïdes per la seva escola, i entre els personatges que va interpretar es troben Oberón de l'obra de William Shakespeare titulada El somni d'una nit d'estiu, el personatge de Sonny LaTierri en el musical Grease i finalment Hamlet, en l'obra titulada 40 minuts.



El seu debut en el cinema va ser en la pel·lícula Laguna (2001), dirigida per Dennis Berry i on va obtenir el rol d'un dels personatges principals. D'aquesta manera, se li van obrir les portes en el món del cinema, i en l'any 2002 va participar en la pel·lícula El comte de Montecristo dirigida per Kevin Reynolds i basada en la novel·la d'Alejandro Dumas.



A això li van seguir altres col·laboracions en films com I Capturi the Castle (2003), RedRiding Hood (2004), Tristan + Isolda (2006).



En els anys 2007 a 2009 va participar en el repartiment de la sèrie Els Tudor, basada en el regnat d'Enrique VIII, on va aconseguir el paper de Charles Brandon, duc de Suffolk.



En el 2009, va ser seleccionat com protagonista de la comèdia Whatever Works del director de cinema Woody Allen que s'estrena el proper mes d'octubre i que podeu veure la fitxa en aquest mateix blog.

1 comentari:

Anònim ha dit...

verge santa , quin bé de déu !!!!