diumenge, 26 d’octubre del 2008

Una Certa Veritat



Una Certa Veritat competirà per l'Espiga d'Or en la 53 edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i es podrà veure dilluns 27 d'octubre a les 7 de la tarda en el Teatre Calderón.

L'òpera prima d'Abel García Roure (ajudant de direcció en En construcció, El cielo gira, La leyenda del tiempo, entre d'altres) suposa un acostament a la realitat de cinc personatges en l'enigmàtic univers de la bogeria, gairebé en primera persona.

Una certa veritat assumeix un doble repte: acostar-se a la realitat del continu i inquietant pols entre els dos móns dels protagonistes (el que els envolta i el seu propi) i el de descobrir els mecanismes del funcionament de les seves ments. És, en la seva essència, un documental, encara que utilitza un llenguatge narratiu proper a la ficció per a accentuar la identificació amb l'espectador.

Sinopsi: Durant el període de gairebé dos anys, les vides de cinc personatges s'entrecreuen en l'entorn del servei de salut mental d'un Hospital. Els cinc han vist o veuran severament alterades les seves capacitats de comprendre i percebre la realitat; perdent tot allò que conforma la seva pròpia identitat.

Seguint aquestes històries íntimes, la pel·lícula ens mostra, a través d'un viatge emocional, la recerca d'una escletxa de llum en l'enigmàtic univers de la bogeria. Com en una novel·la d'intriga, el film revela la història humana que s'oculta darrere de tot procés de trastorn mental.

Coproducida per Evohé Films i Notro Films, la pel·lícula conta també amb la participació de Televisió de Catalunya, ICAA, ICIC, IDEC, Corporació Sanitària Parc Taulí i Fundació Obra Social de Caixa Sabadell. Una certa veritat ha estat rodada en la ciutat de Sabadell (Barcelona) i en el Complex Hospitalari Parc Taulí de la mateixa ciutat, i ha contat amb l'estreta col·laboració i assessoria de responsables mèdics que es van implicar en el projecte, fins i tot durant l'elaboració del seu guió, i la d'un equip tècnic responsable de títols de referència com En construcció, El cielo gira i La leyenda del tiempo.