dimecres, 22 d’octubre del 2008

Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona

La 8ª edició del Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona es va inaugurar amb la pel·lícula canadenca "Breakfast with Scot", que tracta un tema del qual no se'n parla en cap àmbit com és l'homosexualitat en el món de l'esport.



Les pel·lícules que es presenten en aquest festival (unes 70 produccions entre films, documentals i curtmetratges) són propostes que lluiten tant pels drets humans com per la llibertat personal i que sovint van més enllà del fet homosexual en si retratan una societat diversa i plural en la que poden o haurien de poder tenir cabuda totes les opcions sexuals, religioses, ideològiques, etc.

Entre les diferents propostes trobem:

Love and words, un film francès sobre les dificultats que tenen les dones en el món islàmic per expressar els seus sentiments.



Das andere Istanbul (Alemanya) retrata l'homofòbia a Turquia.



Butch Jamie (USA) és una comèdia sobre les dificultats per trobar feina d'una actriu lesbiana.



I el documental "Silhouette" mostra la vida d'una transsexual a l'Iran.

El país convidat d'enguany és el Canadà que presenta la divertida comèdia Love is love, que juga amb la idea d'un món amb molts més homosexuals que heterosexuals.



Finalment, s'homenatja l'actor Harry Bear, amic i col·laborador habitual de Fassbinder, que el va dirigir en clàssics com "Querelle". Bear, a més, és president del jurat que decidirà el palmarès del certamen.

Totes les projeccions del tenen lloc a la Filmoteca de Catalunya de Barcelona fins al 25 d'octubre.