dimecres, 22 d’octubre del 2008

Corazones rebeldes (Young@Heart)

El 5 de desembre s'estrena Young@Heart (Corazones rebeldes) dirigida per Stephen Walker i que es va presentar a la clausura de la Seminci 2008 fora de concurs.



S'anuncien com “Majors portant-se malament” i és un cor que no se sembla a cap. Young@Heart està integrat per jubilats entre els 75 i els 93 anys residents en Northampton, Massachusetts, que han collit crítiques excel·lents en totes les parts del món en les quals han actuat. A una edat que moltes persones han mort o estan passant els seus últims dies en residències per a majors, aquests jubilats s'han pujat a l'escenari per a cantar a plena veu temis rock de Outkast, Jimi Hendrix i Radiohead.



Aquest commovedor documental segueix als membres del cor mentre estan preparant un nou espectacle, i al llarg del mateix va aflorant un extraordinàriament íntim retrat d'un excepcional grup de persones els cossos de les quals poden haver envellit però que senzillament es neguen que el seu esperit envelleixi. Perquè la pel·lícula no només tracta d'un grup únic de cantants, sinó d'un dels assumptes que més desafiaments presenten: la vellesa. En els llavis de totes aquestes persones majors, les lletres de conegudes cançons adquireixen una nova intensitat. Les seves interpretacions trenquen alguns dels majors tabús entorn de la vellesa: l'amor, el sexe, la pèrdua de la joventut i la solitud, la malaltia i, sobretot, la mort