dissabte, 25 d’octubre de 2008

Programació de Fires. Imatges de l'ArxiuDel 28 d’octubre a l’1 de novembre de 2008 al Museu del Cinema. Entrada lliure. De 10 a 20 hores projecció continua.

En la línia iniciada ja en les Fires de 2004 amb la difusió de documentals del fons Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) d'imatges històriques de les comarques gironines i la ciutat de Girona, aquest any projectem el documental:

Ciudades españolas: Gerona de Narcís Sans i Prat (Catalunya,1966) 16’ Color.

Reportatge de promoció turística de la ciutat de Girona.

Una parella arriba en cotxe a la ciutat de Girona pel pont de la Barca i la Devesa. Després veurem imatges d’edificis de la “Girona nova”: plaça Marquès de Camps, l’edifici de Correus, el de la Cambra de Comerç, el del Banc Vitalici d’Espanya, el del Banco Español de Crédito i el de la Caixa de Girona. S’inicia després un recorregut per la ciutat fins a arribar al Barri Vell. Allà veurem imatges del mercat a la rambla Pi i Margall, el Pont de Pedra, el pont de les Peixateries Velles, la plaça Independència i el pont d’en Gómez. A partir d’aquí farem un recorregut pels monuments del Barri Vell: l’església de Sant Feliu, els Banys Àrabs, el Passeig Arqueològic, el Museu Arqueològic de Sant Pere de Galligants, la plaça de Sant Domènec, les Àligues, la Catedral de Girona, el detalls del claustre i els objectes del tresor de la Catedral així com les obres del Museu Diocesà.

Organitza: Centre de Recerca i Difusió de la Imatge i Museu del Cinema.