dilluns, 24 de desembre del 2007

La escafranda y la mariposa




LA ESCAFANDRA Y LA MARIPOSA un film de JULIAN SCHNABEL - PALMA D'OR AL MILLOR DIRECTOR CANNES 2007 - - SECCIÓ ZABALTEGUI FESTIVAL DE SANT SEBASTIÀ 2007 - - 3 NOMINACIONS ALS GLOBUS D'OR –

Després de passar amb gran èxit de crítica i públic pels més importants festivals a nivell mundial, i ser recentment nominada a 3 GLOBUS D'OR, ja existeix data per a l'esperada estrena a Espanya de LA ESCAFANDRA Y LA MARIPOSA, que es produirà el pròxim 1 de FEBRER .
LA ESCAFANDRA Y LA MARIPOSA un film de JULIAN SCHNABEL Intèrprets Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Max von Sydow

Sinopsis

Al 1985 a l'edat de 43 anys, Jean-Dominique Bauby, carismàtic redactor cap de la revista francesa ELLE, va sofrir una embolia massiva. Després de sortir d'un coma 20 dies més tard, descobreixen que és víctima del "síndrome de captivitat" pel que queda totalment paralitzat, no podent moure's, menjar, parlar ni respirar sense assistència. Encara que mentalment funciona, és com un presoner del seu propi cos, sent solament capaç de comunicar-se amb l'exterior mitjançant el parpalleig del seu ull esquerre. Forçat a adaptar-se a aquesta única perspectiva, Baudy crea un nou món a partir de les úniques dues coses sense paralitzar: la seva imaginació i la seva memòria. En un hospital de Berk-Sud-Mer, li ensenyen un codi usant les lletres més comunes de l'alfabet utilitzant el parpalleig del seu ull esquerre. Mitjançant aquest parpalleig és capaç de lletrejar lletra a lletra paraules, frases i paràgrafs. Mitjançant aquest mètode és capaç de dictar una profunda aventura dintre del psique humà. Aquest mètode és capaç d'obrir la presó que resulta el seu cos (l'escafandre) permetent-li planejar sense límits el regne de la llibertat (la papallona).