dimecres, 5 de desembre del 2007

Irina Palm




Irina Palm, segona pel·lícula del director (Le tango des Rashevski), és una intel·ligent paràbola sobre la moralitat, l'audàcia i la valentia femenina representada per "Maggie", una àvia de mitjana edat (Marianne Faithfull) obstinada a aconseguir els diners necessaris per a pagar el tractament del seu nét per sobre de tot.

Acompanyant en el repartiment a Marianne Faithfull, (mítica cantant de rock, blues i jazz), tenim a l'actor serbi Miki Manojlovic ("Papa està en viatge de negocis", "Gat negre, gat blanc") en el paper d'un tipus dur i mujeriego que s'ablaneix davant de Maggie i la transforma en la molt demandada "Irina Palm" del club eròtic que regenta.

IRINA PALM es va presentar internacionalment a competició en la Berlinale 2007 i en el recent clausurat Festival de cinema europeu de Sevilla.

Sinopsi: Maggie ha de trobar diners per al tractament del seu nét, a més d'animar al seu fill Tom i la seva dona Sarah. Al veure un anunci que resa "Es necessita hostessa", Maggie entra. Quan descobreix de quin tipus d'acompanyant es tracta, es queda sorpresa, però accepta el treball. Maggie és tímida i ho passaria francament malament en l'imperi del sexe si no fora per Luisa, una companya que li ensenya els trucs de l'ofici fins a convertir-la en la molt sol·licitada Irina Palm. Però la doble vida de Maggie no passa distreta als seus veïns i haurà d'enfrontar-se a la doble moral provinciana i fer-se serioses preguntes.