diumenge, 23 de desembre del 2007

Antes que el diablo sepa que has muerto



ANTES QUE EL DIABLO SEPA QUE HAS MUERTO -Before the Devil Knows You're Dead- és el títol definitiu i original que s’ha decidit mantenir, atenent les valoracions i suggeriments del sector periodístic cinematogràfic.

El pròxim 22 de Febrer s'estrena en tota Espanya ANTES QUE EL DIABLO SEPA QUE HAS MUERTO (BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD) dirigida per SIDNEY LUMET i protagonitzada per PHILIP SEYMOUR HOFFMAN, ETHAN HAWKE, ALBERT FINNEY i MARISA TOMEI.

El veterà realitzador Sydney Lumet, demostra estar en plena forma als seus 83 anys d'edat amb aquest thriller criminal que es perfila com un ferm candidat a triomfar en la pròxima temporada de premis d'Estats Units. Després de l'èxit de la comèdia "Declareu-me culpable" l'any passat, el director, entre d’altres, de Dotze homes sense pietat, Serpico, Assassinat en el Orient Express i Tarda de gossos torna a primera línia amb ANTES QUE EL DIABLO SEPA QUE HAS MUERTO - (Before the Devil Knows You're Dead).

Encapçalen el repartiment el oscarizado Philip Seymour Hoffman (Capote) i Ethan Hawke (Abans de l'alba, El senyor de la guerra, Viuen, Training Day, Vides Alienes). Entre els secundaris destaca la presència de Marisa Tomei (En l'habitació, La meva primer Vinny, Alfie) i els veterans Albert Finney (Dos en la carretera, Sota el volcà, Mort entre les flors, Big Fish) i Rosemary Harris (Spider-man). Abans de la seva estrena, ha realitzat una àmplia trajectòria per festivals com el de Deuville, Toronto, Nova Cork i recentment, la Festa di Roma i ha obtingut excel·lents crítiques en Estats Units.

SINOPSIS

Desesperats per aconseguir diners fàcils, dos germans de classe burgesa, Andy, (Philip Seymour Hoffman), un ambiciós home de negocis casat amb una dona florer i addicte a l'heroïna, i Hank (Ethan Hawke), el sou de la qual es va gairebé íntegrament a pagar la pensió de la seva ex dona i el seu fill, conspiren per a portar a terme l'atracament perfecte: atracar la joieria dels seus pares en Wetchester, Nova York. Gens de pistoles, gens de violència, i gens de problemes. Però quan el seu còmplice decideix no complir les regles del joc, les coses no surten com ambdós s'esperaven.