diumenge, 7 d’octubre del 2012

O APÓSTOLO


Avui, 7 d'octubre, es presenta al Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges, la pel·lícula O Apostolo, que s'estrenarà comercialment el dia 31.  

O APÓSTOLO es la primera pel·lícula d'animació stop-motion d'Europa desenvolupada mitjançant producció estereoscópica. Més de 200 professionales han participat en aquest projecte, entre els que destaquen técnics especialistes en la captura amb aquesta modalitat de 3D, animadors i modelmakers vinguts de tot el món i amb experiència en produccions com Els móns de Coraline, La núvia cadáver, Evasió a la granja o El senyor dels Anells.

Dirigida pel compostelà Fernando Cortizo, el llargometratge és a més novedos pel sistema de rodatge: els actors Jorge Sanz, Geraldine Chaplin, Paul Naschy (en la seva darrera actuació), Carlos Blanco, Xosé Manuel Olveira Pico, Luís Tosar, Manuel Manquiña, Celso Bugallo, Isabel Blanco i Pedro Alonso no només han cedit la seva veu als personatges, sinó que han interpretat prèviament les escenes per inspirar amb els seus moviments reals als animadors.


O APÓSTOLO explica la fosca història d'un misteri ambientada en el Camí de Sant Jaume en la que es barregen suspens, humor i fantasia a parts iguals. El protagonista, un pres fugat de la pressó, es veurà envolicat en estranys i inquietants successos quan intenta recuperar un botí que havia amagat anys enrere en un apartat poble del Camí.