dilluns, 8 d’octubre del 2012

JAMES MARSDEN

Cyclops

James Marsden va nèixer el 18 de setembre de 1973 a Stillwater, Oklahoma (EEUU), fill d'un professor de zoologia de la Universitat Estatal de Kansas universitari i una nutricionista i té quatre germans, Jeff, Robert, Jennifer i Elizabeth.


Va començar a estudiar periodisme televisiu a la Universitat de Oklahoma, però als dos anys ho va deixar per provar sort en el món de la interpretació i el món de la moda, de la qual va ser model per a Versace.


De seguida va aconseguir un paper per l'episodi pilot de la sèrie televisiva The Nanny, a la qual va seguir la sèrie de la televisió canadenca, Boogies Dinner. Quan va acabar aquesta sèrie, va participar en d'altres com Salvados por la campana o The Party of Five. A les quals van seguir uns quants episodis de la 5a temporada d'Ally McBeal
Ally McBeal
En quant a cinema, va perdre el paper protagonista de Les dues cares de la veritat davant d'Edward Norton i va rebutjar interpretar la pel·lícula 54. En canvi va participar en Disturbing Behavior (1998) i Gossip (2000) al costat de Katie Holmes i Kate Hudson, respectivament.

Gossip
No serà, però, fins l'any 2000 que, gràcies al paper de Cyclops en la sèrie de pel·lícules X-Men, li va arribar la fama. A aquestes pel·lícules van seguir El diari de Noah (The Notebook) (2004), Hairspray (2007) on va debutar com a cantant, afició que no ha deixat, Encantada (Enchanted) (2007) o 27 vestidos (27 Dresses) (2008).


El 2009 participa en Superman Returns i el 2010 en el remake americà del film britànic Un funeral de muerte. El 2011 torna a la televisió on va participar en alguns episodis de la sèrie Modern family i en cinema fa el remake de Perros de paja , Zoolander i Hop.


Aquest 2012 l'ha estrenat també a la televisió amb la sisena temporada de la sèrie 30 Rock. En cinema el podem veure en pel·lícules com Robot & Frank, Bachelorette.


Actualment té pendent d'estrena dues pel·lícules: As Cool As I Am i The Loft. I en post-producció, quatre més: Nailed, The Butler, Red Machine i 2 Guns. En pre-producció, Dead Circus i es rumoreja que tornarà a interpretar al Príncep Edward a la segona part d'Enchanted.

The Loft

1 comentari:

jomateixa ha dit...

És un actor que m'agrada molt.