dimecres, 24 d’octubre de 2012

EL LLADRE DE PARAULES (The words)


El lladre de paraules compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Bradley Cooper, Jeremy Irons, Zoë Saldana, Dennis Quaid, Olivia Wilde, Nora Arnezeder i Ben Barnes i suposa el debut en la direcció dels guionistes Brian Klugman i Lee Sternthal (Tron: Legacy) i està prevista la seva estrena pel 31 d'octubre.

De què va?

La publicació del primer llibre de Rory Jansen (Bradley Cooper) és un d'aquells èxits que només es donen un cop cada generació. Rory es converteix de la nit al dia en una estrella de les lletres. El jove escriptor, carismàtic, intel·ligent i amb talent, sembla tenir-ho tot: una vida fantàstica, una dona afectuosa, el món als seus peus... i tot gràcies a les seves paraules.

Però, de qui són aquestes paraules? I de quí és la història, en definitiva?

Un avi misteriós (Jeremy Irons) localitza a Rory i s'enfronta a ell afirmant ser el vertader autor de la novel·la. L'home relata els records de la seva joventut a París, després de la Segona Guerra Mundial, que van donar orígen al llibre. Al comprovar que un altre home ha pagat car el tresor que contenen aquelles històries, Rory haurà de fer fornt a qüestions com la creativitat, l'ambició i les eleccions morals que ha fet guiat per aquells interessos.

Escrita a manera d'història dins d'una història, la vida del mateix Rory és una ficció. Derrera d'ella es troba un auntèntic lleó literari, Clay Hammond (Dennis Quaid), que, persuadit per una atractiva estudiant perquè parli del vertader significat de la seva novel·la, no pot sino insinuar les connexions entre la història i el secret del seu passat.