diumenge, 8 de febrer del 2009

Harvey Milk



Fa dies que he vist aquesta pel·lícula però no havia fet encara cap comentari perquè ja s'ha parlat molt d'ella i no veia que pogués aportar-hi res de nou, però finalment m'he decidit a donar breument la meva opinió.

Abans de l'estrena del film no coneixia aquest polític americà i molt menys el que havia fet o la seva lluita. Després de veure-la m'he adonat de la seva importància en la lluita dels drets del col·lectiu GLBT i de la seva visibilitat per fer adonar a la societat que no som malalts ni uns bitxos raros.

En aquest sentit, la pel·lícula reflexa molt bé aquesta lluita i l'alternança d'imatges reals de l'època li dóna un cert caràcter de documental que s'agraeix molt per la manera que li dóna molt més realisme i verosimilitud.

D'altre banda tot el film és per lluiment únicament i exclusiva del seu protagonista, Sean Penn, que fa una interpretació acurada, no exagerada (que podria haver-ho fet). A més està arropada per uns actors que aconsegueixen estar a la seva alçada, sobre tot Josh Brolin, que li dóna una evolució vital al seu personatge molt real i aconseguida, per mi el millor actor del film.



I el pitjor, en Diego Luna, que fa una interpretació desmesurada, exagerada i gens real, odiosa. També reconec que el doblatge tan espantós que li han fet pot ser part del culpable d'aquesta impressió, caldria veure-la en versió original per jutjar amb més criteri.

En definitiva, una pel·lícula molt recomenable per acostar-se a la realitat del món homosexual i a un persontage que va lluitar molt per la defensa dels seus drets, però també recomenable com a pel·lícula dramàtica.

2 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Deric, Deric, m'estàs dient que tot un cinèfil com tu, l'ha vist doblada? Torna-hi, torna al cine i mira-te-la en VO, que segur que et sembla encara millor!

Bona pel·lícula, vida interessant... la lluita continúa!

Salut.

Deric ha dit...

Ferran, qué més voldria jo que poder veure les pelis en vo al cine!!!! però Girona és una ciutat petita i aquí no arriben les còpies en vo, es queden totes a València, Barcelona i Madrid. Snif!