diumenge, 19 de gener del 2014

LA BELLA Y LA BESTIA (La Belle et la Bête)


El 14 de març s'estrena LA BELLA Y LA BESTIA, enèsima adaptació cinematogràfica del famós conte de fades, aquest cop dirigit per Christophe Gans (El pacte dels llops, Silent Hill), amb Lea Seydoux i Vicent Cassel com a parella protagonista, i completa el repartiment, Eduardo Noriega, André Dussollier, Myriam Charleins, Audrey Lamy, Sara Giraudeau i Yvonne Catterfeld.


Christophe Gans s'inspira directament en l'obra original de Gabrielle-Suzanne de Villeneuve, publicada de forma anònima per primer cop l'any 1740 dins d'una antologia de contes. Al 1757 es va publicar una versió condensada del conte per a nens que és la que va servir a Disney per fer la seva adaptació (1992).

La pel·lícula tindrà la seva estrena mundial dins del Festival Internacional de Cinema de Berlín dins la Secció Oficial fora de concurs.

Any 1720. Després del naufragi dels seus vaixells, un mercader arruïnat ha d'exiliar-se al camp amb els seus 6 fills. Entre ells hi ha Bella, la més jove de les filles, alegre, guapa i plena d'encant. En el nou poble, el pare de Bella descobreix massa tard el domini màgic de la Bèstia quan el condemna a mort per haver-li robat una rosa.

Sentint-se responsable de la sort que amenaça la seva família, Bella decideix sacrificar-se en lloc del seu pare. En el castell de la Bèstia no només l'espera la mort, sinó una estranya vida on es barregen els moments de màgia, alegria i tristesa...