divendres, 20 de desembre del 2013

NOCTURNA als USA


La pel·lícula d'animació, NOCTURNA, dirigida per Adrián García i Víctor Maldonado, es podrà veure a partir del 27 de desembre en el IFC Center de Nova York de la mà de GKIDS i a partir del nou any s'ampliarà el nombre de còpies a altres ciutats dels USA.

Nocturna és una producció de Filmax (a través del seu estudi d'animació a Galicia, Bren Entertainment) i Animakids, una aposta original i diferent dins del gènere d'animació. Nocturna va aconseguir, entre d'altres premis, el Goya a la millor pel·lícula d'animació el 2007.


De què va?

Tim és un nen orfe que viu en un orfenat. Té por de la foscor i és un apassionat de l'astronomia. Tim es passa els dies dibuixant les constel·lacions al terrat de l'edifici. Una nit observa com Adhara, la seva estrella preferida, desapareix misteriosament del firmament. Desconcertat per la desaparició, cau del terrat, però és rescatat pel Pastor de Gats, un individu estrany encarregat de vigilar els gats del veïnat, els quals tenen la missió de fer dormir els nens amb els seus miols. Amb l'ajuda del Pastor, Tim descobrirà Nocturna, una empresa encarregada de fer les tasques de la nit; els seus integrants són els culpables que els nens es despertin despentinats, destapats i que mullin el llit. Inesperadament una estranya ombra comença a rondar pels carrers de la ciutat apagant tots els llums existents. Tim i els membres de Nocturna hauran d'afrontar la malèfica amenaça i evitar que les estrelles desapareguin, però al mateix temps, Tim haurà d'afrontar la seva por a la foscor per adonar-se que la nit guarda belles sorpreses.