dijous, 19 de setembre del 2013

UN LARGO VIAJE (The Railway Man)


El director Jonathan Teplitzky presentarà la pel·lícula Un largo viaje (The Railway Man) el 25 de setembre dins de la 61ª EDICIÓ DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE DONOSTI.

Un largo viaje és un drama històric basat en fets reals i protagonitzada per Colin Firth i Nicole Kidman, Jeremy Irvine, Stellan Skarsgârd i Hyroyuki Sanada entre d'altres.


Un largo viaje està inspirada en la història real d'Eric Lomax, un soldat britànic que va sobreviure a un llarg captiveri a Japó durant la Segona Guerra Mundial i que anys més tard es va retrobar amb un dels seus botxins. Lomax va escriure la seva història en el llibre The Railway Man, que des de la seva publicació el 1995 ha captivat a lectors de tot el món.


De què va?

Eric Lomax és un oficial britànic fascinat des de la seva infància pels trens. Durant la Segona Guerra Mundial és capturat pels japonesos i enviat a un cap de treball a la línia del ferrocarril entre Birmània i Tailandia. Allà ell i els seus companys han de sobreviure en condicions extremes a les tortures. 

Dècades després, Lomax viu en el nord d'Anglaterra retirat al costat de la seva esposa, Patricia, i centrat en la seva passió pels trens, quan descobreix que el soldat japonès responsable de gran part del seu patiment segueix viu.