dimarts, 4 de juny del 2013

EL ESTUDIANTE


EL ESTUDIANTE, dirigida per Santiago Mitre, s'estrenarà el 19 de juliol després del seu pas per diferents festivals en els que ha aconseguit diversos premis a millor pel·lícula, guió i actors, Esteban Lamothe i Romina Paula.

Roque Espinosa és un jove de l'interior que arriba a Buenos Aries per cursar els estudis universitaris. No passa gaire temps fins que s'adona que no està a la ciutat per estudiar. Sense vocació i sense rumb, es dedica a passejar per la facultat, a fer amics, a conèixer noies. Una d'elles, Paula, una professora adjunta de la facultat, és qui l'introduirà en la militància política. Roque comença a anar a les reunions de l'agrupació i a relacionar-se amb d'altres membres. Coneix a Alberto Acevedo, un vell polític retirat que es dedica a formar quadres des la seva càtedra en la Universitat. Al seu costat, Roque aprèn els codis de la política i a convertir-se en un dirigent estudiantil, i sent que per fi ha trobat la seva vocació, que la política és la seva Universitat.

- GIJON  INTERNATIONAL  FILM  FESTIVAL  – Mejor Película y Mejor Guión - Mejor Película del Jurado Jóven. 
- BAFICI – Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente - Premio Especial del Jurado, Mejor Fotografía, Premio Feisal. 

- FESTIVAL DEL FILM LOCARNO Concorso Cineasti del Presente - Premio Especial del Jurado. 
- PREMIOS SUR (Academia de Cine Argentina) – Mejor Ópera Prima, Mejor Guión Origianl,   Mejor Actor Revelación (Esteban Lamothe) , Mejor Actriz Revelación (Romina Paula)