dimarts, 4 de desembre del 2012

BEN BARNES

Ben Barnes va néixer a Londres el 20 d'agost de 1980. Va estudiar drama i literatura anglesa a la Kingston University on es va graduar amb honors el 2004.


Va començar la seva carrera en el teatre musical quan era un adolescent. Amb 15 anys va aconseguir el seu primer treball professional com bateria al West End en l'adaptació musical de Bugsy Malone. També va formar part del grup de música Hyrise que el 2004 van estar a punt de representar el Regne Unit al festival d'Eurovisió.

L'any 2000 va presentar el programa de televisió S Club TV. El 2006 va col·laborar en algun episodi de la sèrie Doctors i Split Decision. Aquell mateix any es va unir al repartiment de l'obra The History Boys (Els nois d'Història) al West End londinenc, on interpretava el paper del provocador Dakin.

El 2007 va debutar al cinema amb la pel·lícula Stardust, dirigida per Matthew Vaughn. Aquell mateix any li van donar el paper que el faria famós, el del Príncep Caspian a Les Cròniques de Narnia: El Príncep Caspian, dirigida per Andrew Adamson. 


La primavera del 2008, Barnes va acabar de filmar, sota les ordres de Stephan Elliot, la pel·lícula Una família con clase (Easy Virtue) al costat de Jessica Biel . A aquesta pel·lícula li va seguir Oscar Wilde 's Dorian Gray , dirigida per Oliver Parker per Ealing Studios .


El 2009, Barnes va filmar el thriller psicològic Locked In , dirigida per Suri Krishnamma, on interpreta un pare americà la filla del qual estat en estat de coma després de patir un accident automobilístic. 

Barnes va aparèixer com a rei Caspian en Les Cròniques de Narnia: La Travessia del Viatger de l'Alba , el tercer lliurament de la sèrie. Dirigida per Michael Apted , la pel · lícula es va filmar entre juliol i novembre de 2009 a Brisbane, Austràlia, i estrenada el desembre de 2010. 


El gener de 2010, Barnes va començar a filmar Killing Bono, una comèdia basada en les memòries de Neil McCormick, Killing Bono: I Was Bono Doppelgänger , en la qual McCormick recorda la seva joventut a Irlanda com una estrella del rock en potència que es veu enfosquida pel seu amic Bono, el cantant de U2 .


Barnes va tornar als escenaris del West End de Londres, amb un paper protagonista com a soldat de la Primera Guerra Mundial en Birdsong , un drama basat en la novel·la del mateix títol de Sebastian Faulks. L'obra, dirigida per Trevor Nunn i adaptada a per l'escriptora Rachel Wagstaff, va estar al West End londinenc del setembre del 2010 al gener de 2011. 


El proper treball que veurem de Ben Barnes serà amb la pel·lícula El setè fill (The Seventh Son), una adaptació del llibre The Spook's Apprentice, al costat de Jeff Bridges i Julianne Moore. El rodatge va començar el març d'aquest 2012 i està previst que s'estreni el 18 d'octubre del 2013.