dilluns, 26 de novembre del 2012

EL MOLINO Y LA CRUZ (The mill & the Cross)


El Molino y la Cruz és una pel·lícula del director Lech Majewski, protagonitzada per Rutger Hauer, Charlotte Rampling i Michael York que s'estrenarà el proper 5 de desembre.

El Molino y la Cruz convida l'espectador a reconstruir, a través dels primers esboços del pintor Pieter Bruegel, el significat profund de les escenes. Relacionant aquest dibuixos, el públic uneix cada una de les peces convertint l'obra en una història épica de coratge, rebelia i sacrifici i, com si fossin detectius seguint unes determinades pistes, descobrim el vertader llenguatge ocult dels símbols.

Amb aquesta pel·lícula, el director modifica l'estructura estètica representada en una pel·lícula i es transforma en un realitzador pioner en un nou estil de "penetrar" un quadre i crear una narració basada en les figures representades en l'obra, però interpretades per veritables actors. El mètode de Majewski consisteix en combinar digitalment, de tres maneres diferents, el material rodat.

La pel·lícula es centra en el quadre de Bruegel Camí al Calvari, que explica la passió de Crist situada a Flandes sota la dura ocupació espanyola de l'any 1564, el mateix any que el va pintar. De entre el més de mig miler de figures que hi ha en el quadre, El molino y la Cruz, se centra en una dotzena de personatges les vides dels quals s'entrellacen en un paisatge panoràmic. Entre ells es troben el mateix Bruegel (Rutger Hauer), el seu amic i col·leccionista d'art Nicholas Jonghelinck (Michael York) i la Mare de Déu (Charlotte Rampling).