dimarts, 20 de novembre de 2012

EL CAPITAL (Le Capital)El Capital, la nova pel·lícula del prestigiós director Costa-Gavras, s'estrenarà el 30 de novembre després de participar en el Toronto International Film Festival i ser ovacionada en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

El Capital és un thriler basat en la novel·la d'Stéphane Osmont, publicada el 2004 i que ja posava de relleu les deficiències del sistema financer capitalista que ha desembocat en l'actual crisi econòmica mundial.
 
Aquesta al·legoria de la situació econòmica explica la història de l'imparable ascens de Marc Tourneuil, un prescindible sicari del Capital que es converteix en el seu indiscutible amo i senyor.

Costa-Gavras denuncia que, encara que qui s'alimenta d'aquesta situació no sent por ni ansietat, no poden controlar-la, ja que els mercats funcionen al ritme de la vanitat, la inutilitat i la cobdícia.
 
Al costat de l'actor francès, Gad Elmaleh, protagonitzen el film, Gabriel Byrne, Hippolyte Girardot, Liya Kebede, Natacha Régnier i Céline Sallette.